Om Mölndalsloppet

VÅR HISTORIA

År 2022 fyllde Mölndal Stad 100 år. I samband med det togs olika förslag och idéer fram för att uppmärksamma det stora jubileet. Tillsammans med närings- & föreningslivet grundades idén om att det skulle arrangeras ett motionslopp till Mölndals ära. IF Mölndal Fotboll och Mölndal Handboll tog arrangörsansvaret och målet var att tillsammans med ”Idrottens dag” ge ungdomar chansen att prova på olika idrotter parallellt med genomförandet av Mölndalsloppet.   

Den fjärde september 2022 genomfördes lång-, mellan- och kortloppet. Totalt genomförde ca 400 löpare de tre olika loppen. Den feedback som vi fick vid utvärderingen var i många fall mycket positiv. Det gjorde att vi beslutade om att göra Mölndalsloppet till ett årligt återkommande event.

Synpunkter från löpare i kombination med vår egen utvärdering utgör bra underlag för att stärka löparupplevelsen framåt och i år har vi spetsat till loppet ytterligare!

VÅR VISION

Vi vill skapa positiva upplevelser för löpare och besökare, samt bidra till folkhälsan genom att barn och vuxna aktiverar sig tillsammans med oss och Idrottens dag. Överskott från Mölndalsloppet går till barn- och ungdomsverksamhet inom idrottsrörelsen i Mölndal.


BARN & UNGDOMSVERKSAMHET

Vi vet att lagidrott skapar positiva värden för individ, lag och samhället i stort. Utöver folkhälsoaspekten så tror vi att de som deltar i vår verksamhet många gånger klarar skola och socialt umgänge lättare. Vi tror att den sociala träning som det innebär att delta i lagidrott och de värderingar som våra föreningar arbetar- och står för, bygger lagspelare. Genom att arrangera Mölndalsloppet skapar vi resurser där allt överskott går till idrottsföreningar i Mölndal.

KONTAKT

Kontakta oss i första hand via via mail på info@molndalsloppet.se

Vid akuta frågor kan du nå oss på telefon:
Mats: 0733-300 558
Kent: 0708-553 010 

Hjälp oss att göra Mölndalsloppet till en folkfest!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram.

 

Mölndalsloppet Instagram
Mölndalsloppet Instagram

 

Postadress: 

Mölndalsloppet
Co/ IF Mölndal fotboll
Idrottsvägen 21
431 62 Mölndal

Hemsida: www.molndalsloppet.se

Registrera dig för att få nyheter från Mölndalsloppet.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.