HITTA TILL OSS

Start, målgång, omklädning och övriga faciliteter är belägna vid Åby Arenastad, Ishallen Idrottsvägen 3, Mölndal. Om du reser till oss med bil är Söderleden eller Bifrostleden att föredra. Det finns gott om avgiftsbelagda parkeringsplatser i direkt anslutning till start/målområdet.

Med buss åker man med 753 och kliver av vid hållplats Åby Arenastad Mölndal. Cykelparkering finns vid start/målområde.


NUMMERLAPPAR OCH ANMÄLAN

I samband med loppet den 1 september, kan nummerlappar hämtas på plats vid loppstarten på Idrottsvägen 3 i Mölndal. Om du skulle bli förhindrad att delta kan du överlåta din startplats till annan löpare i samma klass. Bytet måsta dock meddelas till arrangörer 1 timma innan start. Anmälan sker enklast via hemsidan och senast på plats 30 minuter innan start.

STARTTIDER OCH TIDTAGNING

Starttiderna under loppet är preliminärt följande: Kortloppet: 11:00 – 13:00 – Öppen starttid. Långloppet och Stafettloppet: 11:40. Mellanloppet 11:45. Detta kan dock komma att ändras innan loppet. I Mölndalsloppens olika distanser sker tidtagning med chip (ej kortloppet) som sitter i nummerlappen. Det är EQ Timing som sköter tidtagningen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången.Du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten. Nummerlappen ska placeras på bröstet. Efter det att loppet avslutats får löparen ett SMS med sluttiden.


UPPVÄRMNING

Gemensam uppvärmning för Mellanloppet, Långlopppet och Stafettloppet. Uppvärmningen leds av Nordic Wellness från scenen till häftig musik. Så det är bara att hänga på!

BANSTRÄCKNING

Banan går genom Mölndals stad mestadels på asfalt. 5-km och milen börjar tillsammans för att sedan delas upp i två olika sträckningar, 10 -km går uppför Tolltorspdalen medan 5-km går förbi Mölndals kyrkogård. Banorna går sedan ihop igen strax innan Aktiviteten och fortsätter ihop fram till målet i Åby Arena.
Bansträckning Klicka på kartan för att se den i större format.

VÄTSKESTATIONER

Se banskiss där vattenstationer finns angivna. Vätskestationer hittar du efter:
-Långloppet (10 km) efter 3 km samt 8 km
-Mellanloppet (5km) efter 3 km
-Stafettloppet (3 km) vid start/målområdet
Vatten och sportdryck finns även att tillgå i start/målområdet.

DUSCH/OMKLÄDNING/TOALETTER

Det finns möjlighet till omklädning, dusch och toaletter vid start och målgång på Åby Arenastad. Utefter 10 km banan finns det en plats med toalett i anslutning till vätskestation efter 8 km. När det gäller 5 km och stafettloppet finns tillgång till toalett vid start/målområde.


EFFEKTFÖRVARING

I anslutning till omklädningsrum och toaletter i Åby Arenastad har vi även effektförvaring. In- och utlämning sker mot uppvisande av nummerlapp.


SERVERING

I anslutning till start/målområdet finns servering. Utbudet består främst av korv, hamburgare, bakverk, frukt, kaffe, the och dricka. Allt överskott från serveringen går till barn- och ungdomsidrott i Mölndal.

MÅLGÅNG

Vår eminente konferencier kommer att peppa löparna in mot mål efter bästa förmåga. Efter målgång har du som löpare tillgång till vatten, sportdryck och banan. Vi rekommenderar även att besöka Idrottens dag inom samma arrangemangsområde där ett stort antal idrottsföreningar visar upp sin verksamhet. Där finns det möjlighet för barn och vuxna att prova på de olika sporterna.


GOODIEBAG

Varje löpare som går i mål får en Goodibag med gåvor och tester från våra sponsorer.


PRISER

De tre högst placerade löparna i dam- respektive herrklassen, i Mellan- och Långloppet, vinner fina priser. I stafettloppet delas pris ut till det snabbaste laget och till de två lag som har roligast klädsel.


ÅBY ARENASTAD

Orientera dig mellan nummerlappsutdelning, väskinlämning, toaletter, omklädningsrum och sjukvårds-, säkerhetspersonal och Idrottensdag alla aktiviteter. Läs mer på: Idrottens dag


FRISKVÅRDSBIDRAG

Har du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Du vet väl om att du kan använda det till anmälningsavgiften i våra lopp. Passa på att använda ditt friskvårdsbidrag vid anmälan till Mölndalsloppets olika sträckor. Mölndalsloppet är ansluten till Epassi. Kolla vilka regler som gäller för dig/din arbetsgivare, om du behöver anmäla dig genom en speciell friskvårdstjänst eller om du kan göra din anmälan till loppet direkt från vår hemsida och lämna in kvitto till arbetsgivare. Har du rätt till friskvårdsbidrag från din arbetsgivare men arbetsgivaren inte är ansluten till en specifik friskvårdstjänst som du måste använda. Gör en anmälan till önskat lopp via vår hemsida: Mölndalsloppet anmälan.

SJUKVÅRD OCH SÄKERHET

Det kommer att finnas sjukvårdsutbildad personal vid start/målgång. I det fall löpare skadar sig under loppet finns det chaufförer och bilar tillgängliga för upphämtning och transport till start/målområde eller vårdcentral.

Det kommer att finnas en cyklist som kör före- och efter löparna i respektive lopp. Utefter de olika bansträckningarna kommer det att finnas över 100 funktionärer/flaggvakter. Alla med möjlighet att kommunicera med arrangörerna. På de delar av banan där löparna blir berörda av biltrafik kommer vi att ha ett flertal funktionärer/flaggvakter för hänvisning av löparna och stoppa trafik.

Arrangörerna har även polistillstånd och har genomfört en riskanalys.

FRISKVÅRDSBIDRAG

Har du friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Du vet väl om att du kan använda det till anmälningsavgiften i våra lopp. Passa på att använda ditt friskvårdsbidrag vid anmälan till Mölndalsloppets olika sträckor. Mölndalsloppet är ansluten till Epassi.

Kolla vilka regler som gäller för dig/din arbetsgivare, om du behöver anmäla dig genom en speciell friskvårdstjänst eller om du kan göra din anmälan till loppet direkt från vår hemsida och lämna in kvitto till arbetsgivare.

Har du rätt till friskvårdsbidrag från din arbetsgivare men arbetsgivaren inte är ansluten till en specifik friskvårdstjänst som du måste använda. Gör en anmälan till önskat lopp via vår hemsida: Mölndalsloppet anmälan.

Efter genomförd anmälan får du ett kvitto på köpet till din mailadress som du kan lämna in till din arbetsgivare.


FÖRSÄKRING

Som tillägg till din anmälan kan du försäkra dig och få anmälningsavgiften tillbaka om du inte kan delta p.g.a skada eller sjukdom, genom att du tecknar Startklars motionsloppsförsäkring.

Startklars motionsloppsförsäkring är anpassad för dig som motionsidrottar. Med den får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar lopp eller tävlingar på grund av skada eller sjukdom. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring. Väljer du motionsloppsförsäkring Startklar plus är du försäkrad även när du tränar inför dina lopp. Du kan teckna försäkringen i samband med att du anmäler dig till Mölndlasloppet. Startklar motionsloppsförsäkring kostar 155 kr och Plus kostar 275 kr. Försäkringen gäller ett år och samtliga motionslopp som du deltar i, från det datum den tecknas. Läs mer här: Startklar


RESULTAT

Här finner du samtliga resultat på Mölndalsloppet 2023. Underbart att se så många löpare och så fina resultat av samtliga löpare.

Alla resultat finner du här!Registrera dig för att få nyheter från Mölndalsloppet.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.